kenapa lelaki tak setia

dasar perangai macam musang    
spesis yg macam ni banyak sesangat. tapi biasenye 
dorang ni akan ade sorang je steady Gf dlm hati dorang.
cuma kekadang bile ternampak minah2 yang 
berdahi licin & berpakaian sendat sampai nampak itu ini,
haaa mulelah layar kapal dia tu melencong sikit.
elok2 nak ke kutub utara, silap2 smpai ke laut china selatan!

 kecewa dengan gf sendiri    
mungkin lah tersangat-sangat kuciwa dgn perangai gf,
terlalu kuat mengongkong atau perangai mcm tetttt!
korang pon mncarik stock lain yang kononnye
akan lebih memahami korang. huh alasan!
cube lah telek diri sendiri knpe smpai jadik mcm tuh
dan cubelah perbaikinya. Tapi kalo da memang
tak makan saman gf korang tu, blah ajelah!

 miang plus sunyi macam ulat bulu    
Long Distance Relationship. bile da jauh, lelaki yg kesunyian
macam tanah gersang ni hai mulelah buat hal.
mule lah nak merenyang semacam jek!
mulelah buat alasan tak dapat kaseh sayang secukupnyelh,
tak dapat perhatian lah, terasa diabaikanlah, blah blah blah!

 bosan dengan gf sendiri    
spesis ni memang langsung tak bergune.
memang patut menerima pelempang 748924 bijik!
cube pegi tanye kt gf2 korang, pernah tak gf2 korang 
sesekali bosan gn korang. pi tanye sekarang!
mungkinla ade sikit kebosanan kadang2 tuh dgn perangai
korang mcm !@#$%^, tapi takdelah smpai tahap nk carik
spare part kiri kanan depan belakang ats bwh luar dalam.
sekiranya dia myatakan, '' iyer, i da bosan dgn u ''.
sile lah balas balik, '' i lagilah bosan dgn u. berjimba-jimba!''

 bajet hot macam aaron aziz    
oit! hang engat hang hot sangat ka? pi la cermin sat diri tu noh. tade cermin? 
pi rompak bank hang beli lah sebanyak mana hang mau.
kalo hang rasa da kompem hot mcm aaron aziz,
hang pi lah test market hang tuh.
kot-kot ade yang berminat nak membida hang. kehkeh!


ehem! mesti korang akan cakap,
alaaa perempuan pon dua kali seploh aje perangainye.
maybe betul lah kalau trbalikkan situation kt ats pade berlainan jntina.
syaa bagi contoh lelaki sebab syaa perempuan! hoho ;D

                                

  senang sesuatu tu nak dapat,senang jugak sesuatu tu terlepas dari genggaman kita.
carik lah seseorang yang sangat susah terpaut pada kita sampai kita kene
berusaha sejuta macam cara untuk memenangi hati si dia. sebabnya,
pasti si dia jugak akn susah nak terpaut hatinya pade orang lain =')

                                 

bila da dapat tuh, yang penting adalah macam mana cara nak mengekalkan sesuatu perhubungan tu, bukan nak memporak-porandakan hubungan tuh.
bertanggungjawab lah ke atas komitmen terhadap sesuatu perhubungan tu.eh macam pelik je ayat aku =,=' kalo rasa nak main2, buat stock aje, terus terang. tak payah nak sakitkan hati orang lain. pahammmmmmmm?!


sekian. okbai.

6 comments:

Natasya Naslin said...

hye gorgeous =)

hehe.. entry yg berani =p
nnti for sure guys akn trbalikkan fakta2 ni. ngeh3~

pape pon, yg last tu btol la.. nk lg snang, if he was a truely 'imam' for tht girl.. masuk je minang terus.. baru la nmpak siyes ke x. haha xdela sakit ati sorang2..

.cik syana. said...

hai super duper beauty! ^.^

kompem laki akn wat cmtu.kan lelaki mmpunyai ego yg tersangat-sangat tinggi.hee,,
sebab lelaki xready ag kot. lelaki kan suke sgt test perasaan perempuan.sampai boleh buat perempuan menangis =,='
kalo lelaki ni betul2 da ready,dia takkan dan xsanggup men2kan perasaan seorang perempuan yg dia sayang

manis said...

yeah! setuju sangat.
oh tetiba sedih mengenang nasib diri yang sedang berhadapan dengan lelaki yang menggunakan sebab yang ke3 :(

.cik syana. said...

alolo.. kuatkan semangat dan banyakkan bersabar ye!

senang je hadapi lelaki camtu.

bagi kaseh sayang secukupnye sebab lelaki ni jenis yang mengade-ngade!

jgn kaseh syg yg bukan2 plk ye.huhu.

lau tak pon,buat je mcm yg dia buat.hehe, xleh jgk..

tinggalkan aje! HEHE. perasaan pon tak menderita kan?

::WafaIrdina:: said...

betol 2 dear
tp np perempuan kuat sgt berprasangka buruk 2 her loves
t ley wt entry sal ni
hihi~~

pe pun kepercayaan yg pling pnting lam sesuatu hubungan kan
nk2 cinta jarak jauh
sob3
sedeyny
hihi
:D

Bahrain said...

aku x de jenis dalam nie..
hahaha.